Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz z kremem cytrynowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cytryna
śmietana 18 proc 150 ml
posiekany szczypiorek 2 łyżki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz z kremem cytrynowym

Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno. Cytrynę przekroić na pół. Z jednej połowy wycisnąć sok a drugą obrać i pokroić w plasterki (plasterki podzielić jeszcze na mniejsze kawałeczki). W miseczce wymieszać sok z cytryny oraz kawałeczki cytryny dodać jeszce szczypiorek trochę pozostawić do dekoracji. Doprawić solą i pieprzem. Płaty dorsza umyć i osuszyć, posmarować z obu stron oliwą opruszyć solą oraz pieprzem cytrynowym. Ułożyć na blaszce piec około 15 minut i po tym czasie przewrócić i piec jeszce około 10-15 minut. Upieczoną rybę podawać z kremem cytrynowym posypanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łucja1 21.09.2010 17:32
rybka ze smakiem cytrynowym to jest to!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak