Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowana papryka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 2 kg
woda 2 L
ocet 10 % 1 szkl
cukier 6 łyżek
sól 2 łyżki
czosnek świeży ząbki 8 szt
olej 7 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowana papryka

Paprykę pokroić, oczyścić z nasion, opłukać.Zagotować wodę z octem, solą cukrem i kilkoma ziarnami ziela i kilkoma liśćmi laurowymi. Do gotującej się papryki wrzucić paprykę i gotować ok 2-3 min, sprawdzać palcem żeby nie była zbyt miękka. Paprykę wkładać do wyparzonych słoików, włożyć do każdego słoika po 1 ząbku czosnku, liściu laurowym i zielu angielskim, a następnie zalać gorącą zalewą i wlać po jednej łyżce oleju do każdego słoika, a następnie zakręcić gorącą zakrętką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 14.09.2013 20:51
lubię taką marynowaną paprykę
ppaulina 14.09.2013 17:16
pyszna do sałatek
bogusia19 14.09.2013 12:10
robię podobnie
dodi 14.09.2013 11:54
pyszna papryczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak