Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia smażona w głębokim oleju z mieszanką ognistych przypraw

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
pieprz różowy do smaku
chilli do smaku
olej do smażenia
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia smażona w głębokim oleju z mieszanką ognistych przypraw

Ostatnio robiłam prostą przekąskę choć kaloryczną ;)

Cukinię obieramy kroimy na pół wzdłuż , ja miałam młode cukinie prawie bez pestek , następnie w pół talarki , doprawiamy je i an chwilkę odstawiamy .
W tym czasie rozgrzewamy olej , wrzucamy cukinię partiami na kilka sekund , do zrumienia , pieką się błyskawicznie .

Wyciągamy na papier i zostawiamy by wsiaknął tłuszcz .

Ja podałam na stół tak do pzrekąszenia , wszystkim smakowało :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 14.09.2013 10:02
bardzo proste i smaczne
sylwia_mc 14.09.2013 09:41
Rewelacyjne
Aleksandra/Olcia 14.09.2013 09:33
ciekawe połączenia
fotoviderek 14.09.2013 09:29
Kolejna rewelacja, super :)
iwi 14.09.2013 09:18
Świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak