Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

buraczki z cukinią

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ugotowane buraki 2 kg
cebula 5 szt
papryka czerwona 2 szt
sól 4 łyżki
ocet 10 % 1,5 szklanki
olej 1 szklanka
cukier 2 szklanki
cukinia 2,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: buraczki z cukinią

Buraczki i cukinię potarkowałam na dużych oczkach. Cebulę pokroiłam w piórka, posoliłam,żeby zmiękła. Paprykę umyłam oczyściłam, pokroiłam w mniejsze paski.Wszystko razem wymieszałam z dodatkiem soli, cukru, octu i oleju. Zostawiłam na 2 godziny żeby się przegryzło. Sałatkę nakładałam do półlitrowych słoików. Pasteryzowałam 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 02.03.2014 15:03
pyszne buraczki, robiłam z cukinią
Renataj 14.09.2013 08:43
Buraczków w takim zestawieniu jeszcze nie jadłam ani nie robiłam.
Konczi 14.09.2013 08:29
takich jeszcze nie jadłam, połączenie dość interesujące z uwagi na fakt że bardzo lubię i cukinię i buraczki i paprykę :D
sylwia_mc 14.09.2013 07:42
Lubię buraczki
iwi 14.09.2013 05:55
Takiego połączenia jeszcze nie jadłam,musi być pyszne
misia53 13.09.2013 22:42
fajny przepis, pewnie zrobię
gusia1000 13.09.2013 22:19
Warto tak robić na zimę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak