Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior zapiekany w mozzarelli

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt.
ser mozarella light 1 szt.
serek topiony light 3 plasterki
jajko 3 szt.
olej rzepakowy 1 łyżeczka
sól
płatki kukurydziane 0,5 zmielone

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior zapiekany w mozzarelli

Piekarnik nastawiłam na 180 stopni (termoobieg).
Kalafiora ugotowałam na wpół twardo w lekko osolonej wodzie. Naczynie żaroodporne wysmarowałam ręcznikiem papierowym nasączonym olejem. Wyłożyłam do niego kalafior, na który następnie ułożyłam cieniutkie plasterki mozzarelli i porwany na kawałki serek topiony. Całość zalałam roztrzepanym jajkiem z niewielkim dodatkiem soli, obficie oprószyłam zmielonymi płatkami kukurydzianymi i zapiekłam w piekarniku do zrumienienia (ok. 10-12 minut).
Kalafior wyszedł pyszny:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 15.09.2013 09:14
mniam ekstra
Szczotka_od_kija 14.09.2013 19:53
W smaku wyszedł naprawdę pyszny, a że ja wiecznie odchudzam potrawy- to tym bardziej się cieszę, że mogę taki pałaszować bez wyrzutów sumienia:), dziękuję za miłe słowa:)
Konczi 14.09.2013 08:45
jadłam taki kalafiorek i polecam - był pyszniutki :)
w mojej kuchni 14.09.2013 08:32
dla mnie pysznie podano
probofka 14.09.2013 00:09
Pyszności mniam mniam
noninka77 13.09.2013 20:58
kalafiora w takiej postaci jeszcze nie jadłam....super
kasienka23 13.09.2013 20:11
pyszny kalafior!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak