Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone banany z kokosem i migdałami, na lekkim rauszu

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

banan 1 sztuka
wiórki kokosowe 1 łyżka
migdały w słupkach 1 łyżka
miód płynny 1 łyżka
wino białe 10-15 ml
olej do smażenia
żurawina
czekolada mleczna 3-4 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone banany z kokosem i migdałami, na lekkim rauszu

Żurawinę zalać winem i odstawić na około 20 minut, aż nabierze aromatu.

Banana obrać ze skóry i pokroić na trzy części.

Każdy kawałek dokładnie posmarować miodem i obtoczyć w wiórkach wymieszanych z migdałami.

Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć panierowane banany często je obracając aby się nie przypaliły.

Na talerzyku zrobić "esy floresy" z roztopionej czekolady i poukładać nasączoną żurawinę.

Ułożyć obsmażone banany i polać delikatnie pozostałym po namaczaniu owoców winem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 13.09.2013 20:45
na pewno banany w takim wydaniu smakują wyśmienicie!
iwi 13.09.2013 19:29
super pomysł
elficzna 13.09.2013 19:18
aż slinka cieknie ! :) super podane
Megg 13.09.2013 19:06
rewelacyjny deser!!!!
ssylwiaa 13.09.2013 18:38
super, bardzo podoba mi się taka propozycja ;)
Ilona_eS 13.09.2013 18:32
swietny pomysl, wyglada pysznie:P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak