Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Halibut z kolorowym Tagliatelle i sosem serowym :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Sok z cytryny ,5 dag kremowego serka topionego –śmietankowego,½ szklanki śmietanki 18 %
filety z halibuta 2 szt.
olej 2 łyżki
makaron tagliatelle 2 garści (kolorowy, barwiony szpin

Przepis i sposób przygotowania na: Halibut z kolorowym Tagliatelle i sosem serowym :

Zrobić macerat z łyżki oleju, 1 łyżki soku z cytryny , szczypty soli , szczypty mielonego pieprzu zielonego .Wymieszać , polać rybę i zostawić na 30 minut w lodówce .
Nastawić osoloną z łyżka oleju wodę na makaron .
W garnuszku rozpuścić łyżkę masła , dodać pokruszony serek i śmietankę . Gotować na bardzo małym gazie aż serek się rozpuści . Zaciągnąć rozrobioną w odrobinie zimnej wody 1 łyżeczką mąki . Doprawić sokiem z cytryny , mielonym pieprzem .
Do gotującej się wody wrzucić makaron i ugotować al. dente .Odcedzić .Włożyć do sosu , wymieszać .
Na patelni rozgrzać 3 łyżki masła z łyżką oleju .Rybę odsączyć z maceratu , obtoczyć w mące i smażyć na rumiano na maśle z obu stron ( nie przejmować się tym , ze masło się pieni w trakcie smażenia – rybka nabierze lekko orzechowego posmaku ).
Podawać kładąc na talerzu porcję Tagliatelle z sosem , a na nim porcje ryby .Do tego osobno surówka np. z pomidorów z ziołami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 10.10.2011 12:30
pycha
Grazyna0211 24.02.2011 11:09
może byc dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak