Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszna kapustka

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 duża główka
cienka kiełbasa ok40 dag
cebula 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat
koncentrat pomidorowy
mąka
sól
pieprz
olej
grzyby suszone 4-6 kapeluszy
żeberka wędzone ok70 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszna kapustka

Oczyścić kapustę z wierzchnich liści, poszatkować. Żeberka podzielić na mniejsze kawałki i razem z kapustą włożyć do garnka. Zalać wodą, dodać liść laurowy i gotować. Suszone grzybki wypłukać w ciepłej wodzie dodać do kapusty, posolić. Kiełbasę pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju. Dodać pokrojoną w piórka cebulę. Chwilę podsmażyć, oprószyć mąką, wymieszać i dodać do kapusty. Wyjąć żeberka, obrać i wrzucić mięso do garnka. Dodać koncentrat. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Pod koniec gotowania wyjąć liście laurowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 14.09.2013 08:50
domowe jedzonko, mój mąż by się zajadał :D
iziona 13.09.2013 20:58
Uwielbiam wszystko co z kapustą, a teraz będe śniła o takim talerzyku z kapustką :)
IwonaDD 13.09.2013 18:11
smakowicie wygląda
nogawkuchni 13.09.2013 15:48
Smakowita propozycja na sycące i pyszne danie,obiad w sam raz na nadchodzące jesienne,chłodne dni,wygląda bardzo apetycznie.
msmors 13.09.2013 14:13
ja też bym zjadła taką kapustę
Janina 13.09.2013 13:54
Ale mam smaka na taką kapustę, pyszna;)
jasiek 13.09.2013 12:57
faktycznie pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak