Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Halibut miodowo-pieprzowy :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

1/2 łyżeczki kolorowego pieprzu w ziarnach,szczypta mielonego czarnego pieprzu
miód 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 szt.
masło 1 łyżka
trawa cytrynowa 1 szt. (marynowana)

Przepis i sposób przygotowania na: Halibut miodowo-pieprzowy :

Zrobić marynatę z soku cytryny, miodu , 2 łyżek oleju , szczypty soli mielonego pieprzu i ziarnistego pieprzu . Polać ułożone w pojemniku dzwonka halibuta , dołożyć trawę cytrynową i odstawić do lodówki na 1 godziną . W tym czasie kilka razy obracać .
Na patelni rozgrzać olej .
Halibuta wyjąć z marynaty , osuszyć , oprószyć mąką i smażyć na rumiano przewracając w trakcie smażenia. W ostatniej fazie smażenia dodać masło i wrzucić wyłowiony z marynaty pieprz ziarnisty i trawę cytrynową .
Podałam z ryżowym makaronem Tagliatelle .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli_555 30.06.2011 23:32
pyszności
Zoso 17.09.2010 18:29
Halibut to chyba najlepsza ryba, prosty przepis i + za foto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak