Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka drobiowa z szynką.

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
szynki wędzonej drobno pokrojonej 3 plastry
sól i pieprz
marchewka
natka posiekanej pietruszki
kukurydzy puszka
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyż.
bulion drobiowy 2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka drobiowa z szynką.

Wszystkie składniki oprócz żelatyny i kukurydzy przekładamy do garnka i gotujemy do momentu kiedy warzywa i kurczak będą miękkie. Miękkie mięso drobno kroimy i wrzucamy do bulionu. Na dno salaterki wkładamy połowę osączonej kukurydzy, resztę wrzucamy do bulionu i mięsa. W wywarze rozpuszczamy żelatynę. Gotowe przelewamy do salaterki i odstawiamy do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola28a 29.08.2011 23:43
pychaaa
gosia47-47 14.07.2011 08:13
muszę zrobić :D
pioge7 24.05.2011 08:27
dobre
gusia1000 19.11.2010 00:24
Lubie to.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak