Dżem malinowy:

Dżem malinowy:

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 kg malin,1 kg cukru

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czyste maliny przebrać tak by nie było listków . Wsypać do rondla z grubym dnem i mieszając ogrzewać aż puszczą sok ( 5-10 minut).Wsypać cukier i dalej smażyć aż cukier całkowicie się rozpuści. W trakcie smażenia zbierać z wierzchu pianę. Po 15 minutach przełożyć gorący dżem do czystych wyparzonych słoiczków .Zamknąć .Pasteryzować 10 minut.

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

wedith1

18.11.2010 09:59
Domowej roboty......pyyyyyycha!!!!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat