Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki rybne

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 50 dag
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 3-4 łyżki
wywar z warzyw 0,5 litra
śmietana do zup 100 ml
koperek 2 łyżki
mąka 1-2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki rybne

Filet dokładnie obejrzeć czy jest bez ości. Następnie opłukany zmiksować na gładką papkę. Dodać żółtko, bułkę tartą, oraz pianę z białka. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Jeszcze raz dokładnie wymieszać. Formować niewielkie kuleczki i obtaczać je dokładnie z mące. Do wcześniej przygotowanego wywaru warzywnego dodać powstałe pulpeciki dodając koperek. Gotować ok. 10 – 12 minut. pod koniec wlać śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 08.09.2013 08:22
Bardzo dobre są takie pulpeciki z ryb.
manaika 17.02.2012 13:28
super!
szajba2 09.05.2011 16:12
jak rybkę złowię to podobne robię
Barbara55 24.04.2011 14:52
robię podobne
kielcok1 24.03.2011 15:38
fajnie jak pulpecik je pulpeciki
Jolanta40 07.12.2010 14:16
świetny przepis
aginaa 23.09.2010 12:07
uwielbiam
izoldaaa6 08.09.2010 23:46
uwielbiam wszystko z rybek
IlonaAlbertos 10.06.2010 18:53
Szybko i smacznie. Uwielbiam wszelkie dania z ryb. Kiedyś robiłam podobne pulpeciki i bardzo mi smakowały. Na pewno wypróbuję i Twój przepis.
Iwusia 19.05.2010 18:07
Ciekawie się zapowiada :)
TyTaN 13.05.2010 09:56
Dobre na obiadek będzie...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak