Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy wieprzowe z sosem z białego wina i śmietany

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 800 g
jajko 1 szt
sklarowane masło 2 łyżki
sól pieprz listek laurowy
Nadzienie:
marchewka 2 szt
szynka gotowana 150 g
cebula biała 2 szt
masło
sos
białe wino 250 ml
śmietana 250 ml
masło 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy wieprzowe z sosem z białego wina i śmietany

Pokrój mięso w plastry, rozbij tłuczkiem i przyprósz solą i pieprzem.
Zrób farsz: posiekaj marchew, szynkę i cebule, usmaż na maśle.
Farszem posmaruj mięso, zwiń i zepnij. Boki przykryj liściem laurowym w miejscu wbicia wykałaczki. Panieruj w jajku i bułce tartej. Usmaż na maśle. Do tłuszczu po smażeniu wlej wino i śmietanę, gotuj do zgęstnienia. Mieszając podawał w kawałkach zimne masło. Gotowym sosem polej zawijasy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak