Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieremiacze

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 1 kg
masło 1 kostka
śmietana gęsta 1 szkl
jaja 2 szt
sól, pieprz, cukier
Farsz:
cebula biała 3 szt
czosnek 1 ząbek
sól, pieprz
olej do smażenia
wołowina 1 kg
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieremiacze

Mięso drobno posiekaj, dodaj posiekaną cebulę, pieprz, sól i roztarty czosnek. Wymieszaj.
Zrób ciasto: mąkę posiekaj z masłem dodając śmietanę, jaja, sół i pieprz, cukier oraz sodę i starannie wymieszaj. Rozwałkuj i wykrój krążki. Nałóż farsz, zawiń© krążki w sakiewki, zalep i wrzuć na głęboki rozgrzany olej. Smaż do złotego koloru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak