Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marynowane pieczarki .

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
na słoik
plaster cebuli
ziele angielskie 2 ziarna
Zalewa:
woda 600 ml
ocet 250 ml
cukier 2 łyżeczki
sól 2 łyżeczki
Gorczyca biała cała Prymat 0,5 łyżeczki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 2 ziarna

Przepis i sposób przygotowania na: marynowane pieczarki .

Pieczarki czyścimy , myjemy i gotujemy w posolonej wodzie przez 30 min , następnie do słoików wkładamy wcześniej wymienione przyprawy , składniki zalewy gotujemy następnie zalewamy zawartość słoika z pieczarkami zalewą zakręcamy słoik , pasteryzujemy 30 min .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 14.09.2013 18:23
też marynuję pieczarki są smaczne
Zdzisław 11.09.2013 20:27
takie zapasy to lubię na zimę
Janina 11.09.2013 09:30
Robię takie;)
juuusta 11.09.2013 08:44
uwielbiam takie pieczarki
Magula 10.09.2013 22:50
Nigdy nie robiłam, ale chętnie spróbuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak