Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebule faszerowane ryżem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula biała 3 szt
ryż 80 gram
papryka 1/2 szt
mały pomidor 1 szt
cukier 1 łyżeczka
sól do smaku
olej 1 łyżka
pieprz do smaku
ser żółty 1,5 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Cebule faszerowane ryżem

Kroki postępowania

1
Cebule obrać, odciąć górę. Zagotować wodę z dodatkiem łyżeczki cukru i łyżeczki soli, wrzucić cebule i gotować około 10 minut.
Krok 1 - Cebule faszerowane ryżem foto
2
Posiekać odkrojone z cebuli części i zeszklić na rozgrzanym oleju. Paprykę pokroić w kostkę, dodać do cebuli i podsmażyć przez chwilę.
Krok 2 - Cebule faszerowane ryżem foto
3
Dodać ugotowany w osolonej wodzie ryż i smażyć ok. 2-3 minuty. Dodać pokrojonego w kostkę pomidora. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 - Cebule faszerowane ryżem foto
4
Z ugotowanych cebul wyjąć środki. Napełnić farszem. Wierzch posypać startym żółtym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 4 - Cebule faszerowane ryżem foto
5
Smacznego :)
Krok 5 - Cebule faszerowane ryżem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 21.02.2014 15:34
bardzo ciekawy przepis
Alex_M 12.09.2013 15:12
swietna ta cebulka :)
caralajna 12.09.2013 07:53
muszę zrobić takie faszerowane cebule, fajne
Kamil 11.09.2013 13:48
Dziewczyna mnie chyba zabije a zjedzenie takiej ilości cebuli ale zaryzykuję :)
perelka780 11.09.2013 07:27
sprobujemy napewno:-) dodam tam troszke wedzonej kielbaski:-)
Krzysztof15 10.09.2013 20:10
ciekawy przepis
gosia561 10.09.2013 19:34
może być smakowita

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak