Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hinduskie chipsy domowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tłuszcz do smażenia
sól do smaku
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: Hinduskie chipsy domowe

ZIemniaki obrać i pokroić na cienkie plasterki. Zalać osoloną wodą i odstawić na 15 minut, następnie zmienić wodę i znów odstawić na 15 minut. Wyjąć, dobrze odsączyć na cedzaku i osuszyć. Tłuszcz rozgrzać do temperatury 180 stopni, partiami wkładać ziemniaki i smażyć na złoty kolor. Wyjmować łyżką cedzakową na metalowy cedzak i pozostawić na chwilę, aby dobrze ociekły z tłuszczu. ZIemniaki ułożyć na blasze do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika (200 stopni). Po wyjęcia a pieca oprószyć solą. Podawać z dodatkiem sosu indyjskiego. Przepis na sos: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/29388/sos-indyjski.html

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 05.10.2011 22:05
Super pomysł na smaczne chipsy.
Seba 22.08.2011 09:42
super
Joanna108
Joanna108 06.12.2010 08:00
Bardzo fajny sposób na zagospodarowanie ziemniaków ;)
Kate131 29.07.2010 09:08
tez takie robię tylko bez sosu.trzeba z sosikiem sprobowac
iwa643 29.07.2010 08:35
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak