Zrazy zapiekane po podlasku

Zrazy zapiekane po podlasku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęcina

    800 g
  • słonina

    100 g
  • rosół

    1 szkl
  • masło

  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brytfankę grubo wysmaruj masłem. Cielęcinę pokrój w cienkie plastry, każdy rozbij lekko tłuczkiem. W formie układaj warstwę mięsa i słoniny, posypują je przyprawami. Na wierzchu powinna być słonina. Wlej rosół, przykryj i piecz godzinę w temperaturze 180 st.C. Podawaj z pieczonymi ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Joanna108

07.03.2011 08:23
interesujące

Magdalena/26Mooi

06.03.2011 21:40
ciekawy przepis

Mysiunia

01.09.2010 11:55
szkoda ze nie ma zdjecia, ale wydaja sie apetyczne:)

swic

30.08.2010 10:41
zrazy, znaczy się lubię zawsze i wszędzie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat