Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowa rolada

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 szt
cukier 3 łyżki
mąka krupczatka 3 łyżki
kakao 1 łyżka
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
mleko 1 szklanka
mąka krupczatka 3 łyżki
masło 20 dag
cukier puder 3 łyżki
cukier waniliowy 1 łyżeczka
banan 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowa rolada

Kroki postępowania

1
Oddzielamy białka od żółtek i ubijamy je na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy żółtka i mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Blaszkę wykładamy pergaminem i wlewamy ciasto , następnie pieczemy przez 20 minut w temperaturze 170 stopni. Jeszcze ciepłe ciasto wykładamy na ścierkę i zwijamy w rulon.
Krok 1 - Bananowa rolada foto
2
Mleko wlewamy do garnka zostawiając 1/3 w szklance. W pozostawionym rozprowadzić mąkę krupczatkę i wlać na gotujące się mleko. Ugotowany budyń przestudzić i trzeć z masłem oraz cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
Krok 2 - Bananowa rolada foto
3
Biszkopta posmarować kremem pozostawiając trochę na wierzch, na środku ułożyć banany i ponownie zwinąć w rulon.
Krok 3 - Bananowa rolada foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 30.01.2014 20:01
pyszna taka rolada :)
Janina 10.09.2013 14:56
Smaczne ciacho;)
msmors 10.09.2013 14:43
ciekawa rolada
Kasia35 10.09.2013 13:33
pyszna roladka
nogawkuchni 10.09.2013 13:10
Pyszna słodkość,ciekawy przepis,apetyczna propozycja na smakowity deser do popołudniowej kawy.
gusia1000 10.09.2013 12:47
Na pewno dobra.
ana1 10.09.2013 12:27
fajne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak