Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartofliki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szkl
cebula biała 2 szt
olej 1 łyżka
jajko ugotowane na twardo 3 szt
ugotowane ziemniaki 0,5 kg
jajko 1 szt
koperek, szczypiorek
sól, pieprz
woda 3/4 (przegotowana, posolona)

Przepis i sposób przygotowania na: Kartofliki

Z mąki i wody wrób ciasto.
Zrób farsz: cebulkę posiekaj i podsmaż na oleju. Jajka na twardo posiekaj. Gotowane ziemniaki ugnieć i połącz z zieleniną jajkami, cebulą i surowym jajkiem. Całość dokładnie wymieszaj i dopraw solą do smaku. Rozwałkuj ciasto, wykrój kółka i nałóż farsz. Sklejaj jak pierogi i gotuj w osolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak