Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piwne grzybulce

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 25-30 dkg
mąka pszenna 1 szklanka
piwo 1 szklanka
posiekana zielenina 1 garść
jajko 1 sztuka
sól, pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Piwne grzybulce

Mąkę przesiać do miski, a następnie zmiksować ją z jajkiem i piwem, doprawić do smaku. Odstawić na 30 minut. Grzyby dokładnie umyć i osuszyć. Zanurzyć je w cieście i smażyć w głębokim tłuszczu jak pączki, około 15-20 minut, od czasu do czasu obracając, aby się równomiernie zarumieniły. Wyjąć łyżką cedzakową i odsączyć z frytury na metalowym cedzaku, pod który można podłożyć papierowy ręcznik. Przed podaniem nadziewać na wykałaczki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 03.11.2011 10:10
super
piotereq 14.10.2011 14:01
mniam...
Joanna108
Joanna108 07.08.2011 21:53
mniam !
Kate131 29.07.2010 09:07
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak