Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowany kabaczek.

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kabaczek 1 średni
jajko 2 sztuki
sól
olej do smażenia
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowany kabaczek.

Kroki postępowania

1
Umyć kabaczka, obrać ze skóry, pokroić na plastry grubości około 1 cm.
Krok 1 - Panierowany kabaczek. foto
2
Na talerz wbić dwa całe jajka, dodać sól i pieprz świeżo zmielony, roztrzepać dokładnie widelcem.
Krok 2 - Panierowany kabaczek. foto
3
Na drugi talerz wsypać bułkę tartą.
Krok 3 - Panierowany kabaczek. foto
4
Każdy krążek kabaczka obtoczyć w robełtanym jajku i bułce tartej.
Krok 4 - Panierowany kabaczek. foto
5
Rozgrzać olej na patelni i położyć krążki kabaczka.
Krok 5 - Panierowany kabaczek. foto
6
Piec kabaczki na złoty kolor.
Krok 6 - Panierowany kabaczek. foto
7
Podawać kabaczki na ciepło. Smacznego !!!
Krok 7 - Panierowany kabaczek. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 21.02.2014 20:34
mm dobre :)
Wacław 09.02.2014 17:37
świetny pomysł,muszę kiedyś takie zrobić
Czyki 18.01.2014 10:55
Świetny pomysł:)wygląda jak kotlet:)
smakoszek 07.10.2013 22:52
kotlecik dla jarosza,super:)
Łucja 10.09.2013 23:42
uwielbiam :) moje smaki dzieciństwa :)
gosia561 09.09.2013 16:57
dobre kotleciki
kriko 09.09.2013 16:18
pyszny tez taki robie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak