Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ślimaczki zawijaczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gotowana szynka 4 platerki
żółty ser 4 plasterki
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ślimaczki zawijaczki

Na plasterkach szynki ułożyć plasterki żółtego sera, zwinąć w rulon i pokroić na 3 części. Każdą część spiąć wykałaczką. Smażyć na głębokim tłuszczu przez 5 minut. Wyjąć i odsączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku. Takie ślimaczki można też piec na grillu lub w rozgrzanym piekarniku (180-200 stopni).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 02.06.2011 11:04
świetne;0
bogumiła3 20.09.2010 16:48
super
Kate131 29.07.2010 09:06
nazwa ciekawa, przepis też!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak