Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie z cukrem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 arkusz
cukier brązowy 3-4 łyżki
cukier wanilinowy 16 g

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie z cukrem

Rozwijamy ciasto francuskie. Cukier brązowy (lub biały) mieszamy z cukrem wanilinowym. Wysypujemy wszystko na ciasto i lekko wgniatamy. Rolujemy ciasto francuskie z dwóch stron i kroimy na cienkie plasterki. Wykładamy na blachę z papierem do pieczenia w odstępach. Pieczemy około 15 minut w 200-225 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 09.09.2013 18:08
proste i smaczne
babeczka007 09.09.2013 17:13
szybkie i smaczne :) Pyszny deserek :)
KasiaK90 09.09.2013 16:29
super szybkie ciacha
Megg 09.09.2013 13:31
pyszne, uwielbiam ciasto francuskie
everay 09.09.2013 11:55
mniam mniam
Aida 09.09.2013 11:35
dokładnie!
Bernadeta1 09.09.2013 11:32
świetny przepis bo szybkie i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak