Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w papryce

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 4 szt
mąka
olej
śmietana 18 proc 3/4 szkl
sól, papryka słodka
papryka czerwona 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w papryce

Papryki obierz ze skórki i pokrój w wąskie paski. Filety rybne obtocz w mące i usmaż na złoty kolor. Następnie przełóż ryby do żaroodpornego naczynia i posyp pokrojoną papryką. Zrób sos za śmietany przyprawionej solą i słodką papryką i polej ryby. Piecz 20 minut w 200 st.C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 11.05.2013 11:29
klasycznie dobry
Justyna Jussstiii 20.08.2011 13:19
super
marcia71 20.03.2011 16:50
spoko
aniolek2 21.10.2010 11:02
Ciekawy przepisik:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak