Dorsz w papryce

Dorsz w papryce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dorsza

    4 szt
  • mąka

  • olej

  • śmietana 18 proc

    3/4 szkl
  • sól, papryka słodka

  • papryka czerwona

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Papryki obierz ze skórki i pokrój w wąskie paski. Filety rybne obtocz w mące i usmaż na złoty kolor. Następnie przełóż ryby do żaroodpornego naczynia i posyp pokrojoną papryką. Zrób sos za śmietany przyprawionej solą i słodką papryką i polej ryby. Piecz 20 minut w 200 st.C.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jasiek

11.05.2013 11:29
klasycznie dobry

Justyna Jussstiii

20.08.2011 13:19
super

marcia71

20.03.2011 16:50
spoko

aniolek2

21.10.2010 11:02
Ciekawy przepisik:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat