Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka kresowa z baraniny i warzyw

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

baranina 500 g
ZIEMNAIKI 800 g
cebula biała 3 szt
pomidory 200 g
fasolka szparagowa 200 g
bakłażan 1 szt
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka kresowa z baraniny i warzyw

Mięso pokrój na kawałki i włóż do żaroodpornego naczynia. Następnie połam fasolkę, obrane ziemniaki pokrój w plastry, cebulę w kostkę. Warstwą cebuli, fasolki i ziemniaków przykryj baraninę, na wierzchu ułóż pokrojone w plastry bakłażany i pomidory. Oprósz solą i pieprzem. Zalej 2 szklankami wrzącej wody i piecz 2 godziny w 180 st. C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak