Zapiekanka kresowa z baraniny i warzyw

Zapiekanka kresowa z baraniny i warzyw

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • baranina

    500 g
  • ZIEMNAIKI

    800 g
  • cebula biała

    3 szt
  • pomidory

    200 g
  • fasolka szparagowa

    200 g
  • bakłażan

    1 szt
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokrój na kawałki i włóż do żaroodpornego naczynia. Następnie połam fasolkę, obrane ziemniaki pokrój w plastry, cebulę w kostkę. Warstwą cebuli, fasolki i ziemniaków przykryj baraninę, na wierzchu ułóż pokrojone w plastry bakłażany i pomidory. Oprósz solą i pieprzem. Zalej 2 szklankami wrzącej wody i piecz 2 godziny w 180 st. C.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat