Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar wołowy na ostro z ogórkiem małosolnym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 1 sztuka
musztarda dijon 1 łyżeczka
ogórek małosolny 2 sztuki
szczypiorek 1 łyżeczka
sól
papryczka chili 2 sztuki
tatar 200 (wolowy)
cebula czerwona 1/4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar wołowy na ostro z ogórkiem małosolnym

Cebulkę i papryczki chili pokroić w drobną kosteczkę. Mięso wymieszać z żółtkiem jajka i musztardą, a następnie dodać cebulkę i papryczki. Dosolić do smaku. Wymieszać.

Gotowe mięso przybrać zielonym szczypiorkiem. Podawać z pokrojonym w plasterki ogórkiem małosolnym.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 12.09.2013 07:44
dawno nie jadłam
SmacznaPyza 10.09.2013 21:42
dokładnie, ja gotowego nie kupuję bo wolę wiedzieć co jemy
w mojej kuchni 09.09.2013 08:38
w zimowe dni często mamy tatar na kol;ację
arbuzowo 08.09.2013 22:37
My akurat skorzystaliśmy z gotowego mięsa wołowego, dlatego nic nie pisałam o samym przygotowaniu mięsa. Ale jak ktoś ma czas, to zdecydowanie lepiej samemu zmielić kawałek dobrej wołowinki ;-)
SmacznaPyza 08.09.2013 22:23
jakiś gotowy tatar ? bo nic nie piszesz jakie dokładnie mięso i jak je przygotować ....
IwonaDD 08.09.2013 19:59
tatar I klasa !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak