Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ratatouille na ciepło

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 2 sztuka
cukinia 2 sztuka
cebula biała 2 sztuka
papryka czerwona 2 sztuka
czosnek 4 ząbki
oliwa 4 łyżki
natka kolendry 1 pęczek
sól i pieprz 1 łyżeczka
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: Ratatouille na ciepło

W dużym rondlu o dość grubym dnie rozgrzej resztę oliwy i włóż cebulę, czosnek i nasiona kolendry. Podsmażaj na małym ogniu, ok 4 minuty, aż sie zeszklą. Dodaj papryki i duś na małym ogniu przez kolejne 10 minut. Dołóż pomidory i duś kolejne 15 minut. Na koniec dodaj zrumienione bakłażany o cukinie. Dopraw do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 05.04.2017 13:32
smaczne danie
norweska20 02.03.2014 16:04
smakowita propozycja
Paolcia 08.09.2013 16:45
super przepis :)
Joannasz3190 08.09.2013 14:59
Smakowite :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak