Rzodkiewki po japońsku ala gejsza

Rzodkiewki po japońsku ala gejsza

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała rzodkiew

    1 sztuka
  • ocet winny

    1 szklanka
  • woda

    1/2 szklanki
  • sól, cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rzodkiew obrać i pokroić w kostkę. Posypać solą i pozostawić na cedzaku pół godziny. Następnie dokładnie odcisnąć. Przełożyć do wyparzonego, czystego słoiczka. Ocet zagotować z wodą, doprawić do smaku cukrem i lekko ostudzić. Zalać rzodkiew. Letnią rzodkiew wstawić na noc do lodówki. Jeśli chcemy przygotować taki smaczny dodatek na dłużej, gotową jarzynkę należy pasteryzować około 15-20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

justyna111

26.09.2010 18:23
super

IlonaAlbertos

12.09.2010 20:01
Ciekawy przepis.

Lidia11

12.09.2010 18:19
intrygująca nazwa :-)

Agnieszka191

26.08.2010 20:36
:) ciekawe

pauluna

26.08.2010 20:33
pyszne

marzencia2007

19.08.2010 09:43
rzodkiewki mniam :) musza byc dobre!

plocia

18.08.2010 14:38
mniam, spróbuję na pewno tym bardziej że z rzodkiewkami :)

RenataZ-et

15.08.2010 15:37
Fajna nazwa i ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat