Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rzodkiewki po japońsku ala gejsza

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała rzodkiew 1 sztuka
ocet winny 1 szklanka
woda 1/2 szklanki
sól, cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rzodkiewki po japońsku ala gejsza

Rzodkiew obrać i pokroić w kostkę. Posypać solą i pozostawić na cedzaku pół godziny. Następnie dokładnie odcisnąć. Przełożyć do wyparzonego, czystego słoiczka. Ocet zagotować z wodą, doprawić do smaku cukrem i lekko ostudzić. Zalać rzodkiew. Letnią rzodkiew wstawić na noc do lodówki. Jeśli chcemy przygotować taki smaczny dodatek na dłużej, gotową jarzynkę należy pasteryzować około 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

justyna111 26.09.2010 18:23
super
IlonaAlbertos 12.09.2010 20:01
Ciekawy przepis.
Lidia11 12.09.2010 18:19
intrygująca nazwa :-)
Agnieszka191 26.08.2010 20:36
:) ciekawe
pauluna
pauluna 26.08.2010 20:33
pyszne
marzencia2007 19.08.2010 09:43
rzodkiewki mniam :) musza byc dobre!
plocia 18.08.2010 14:38
mniam, spróbuję na pewno tym bardziej że z rzodkiewkami :)
RenataZ-et 15.08.2010 15:37
Fajna nazwa i ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak