Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony czysty

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina z kością 50 dag
buraki 50 dag
włoszczyzna 1 pęczek
cebula 1 sztuka
zakwas buraczany 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony czysty

Buraki należy oczyścić, dokładnie umyć pod bieżącą wodą, następnie pokroić w plasterki i ugotować. Następnie odcedzić. Mięso z kością zalać wodą i ugotować wywar lekko go soląc, dodać oczyszczoną włoszczyznę i pokrojoną cebulę. Następnie odcedzić. Wywar z mięsa należy połączyć z wywarem z buraków, zagotować dodając koncentrat z buraków, sok z cytryny, czosnek, pieprz ziarnisty i ziele angielskie, doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 04.02.2012 19:11
idealny do krokietów
Goya 15.05.2011 19:54
mniam
szajba2 08.05.2011 16:26
lubię taki czysty barszcz do popitki
Barbara55 23.04.2011 18:03
dobre
kielcok1 24.03.2011 15:39
lubię jak każde danie jest czyste
rakow2
rakow2 04.01.2011 14:52
barszcz czerwony niezastąpiony
Koper 22.11.2010 08:58
Kolor wyszedł prawdziwie barszczowy- to prawda :)
Iwusia 15.10.2010 19:11
piękny kolor to podstawa :) Twój jest super !!
loren83
loren83 27.07.2010 16:17
Bardzo lubię barszczyk czerwony, taki jak u ciebie na talerzu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak