Sposób przygotowania

pierś podzielić na porcje kotletowe

opłukać mięso i na ręczniku papierowym osuszyć

każdy kotlet posypać pieprzem solą, czosnkiem

przez woreczek bardzo delikatnie rozbić tłuczkiem kotlety

jajka roztrzepać w naczyniu z ciut olejem - panierka lepiej się trzyma

każdy kotlet maczać dobrze w jajku o obtaczać w mące

smażyć na gorącym oleju na złocisto z obu stron

podać z gotowanymi ziemniakami i np. buraczkami na ciepło i marchewką z masłem, posypać koperkiem.........SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata9

    pyszne jedzonko
  • 2
    original
    Opublikowano

    mysza75

    pyszny obiadek i kotlecik
  • 2
    original
    Opublikowano

    lara

    pięknie podane
  • 3
    original
    Opublikowano

    natalia.doradca

    Pyszności:) lubię takie obiadki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !