Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z leśnymi grzybami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 woreczki
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
masło 1/4 kostka
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz mielony do smaku
natka pietruszki do posypania
grzyby suszone 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z leśnymi grzybami

Kroki postępowania

1
Suszone grzyby moczymy we wodzie i gotujemy do miękkości. Cebulę i czosnek kroimy w kostkę smażymy na patelni, następnie wsypujemy ryż i mieszamy aby oblepił się tłuszczem.
Krok 1 - Risotto z leśnymi grzybami foto
2
Następnie dodajemy wywar razem z grzybami i dusimy na malym ogniu aż ryż zmięknie, dolewając wody.
Krok 2 - Risotto z leśnymi grzybami foto
3
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz dodajemy masło. Na talerzach posypujemy posiekana natką pietruszki.
Krok 3 - Risotto z leśnymi grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 10.09.2013 07:57
bardzo smaczne
kasienka23 08.09.2013 14:36
lubię takie dania!
Mniam 08.09.2013 14:15
To musi być smaczne.
iwi 08.09.2013 11:06
Rozkosz dla podniebienia
IwonaDD 08.09.2013 11:06
aromatyczne risotto
berys18 08.09.2013 10:46
ale pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak