Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Pychotka II :)

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko do masy 0,5 l
mleczko krówek 4 łyżki
krówki 300 g
śmietana 30% 400 ml
cukier puder 4 łyżki
śmietan fix 2 opakowania
cukier waniliowy 1 łyżka
krakersy 2 duże paczki
krem do karpatki 1

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Pychotka II :)

Masa karpatkowa : przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, mleko mixujemy z proszkiem do zgęstnienia masy.

Masa krówkowa: krówki rozpuszczamy na patelni z 4 łyzkami mleka.

Bita śmietana: Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru, śmietan fixu i cukru waniliowego.

Na blachę układamy warstwę krakersów, przykrywamy masą karpatkową, następnie układamy drugą warstwę krakersów, polewamy masą krówkową, ponownie przykrywamy krakersami, a na samą górę dajemy bitą śmietanę.
Wkładamy do lodówki na ok pół dnia aby krakersy zmiękły i można zajadać .... pychotka! polecam ! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 16.04.2011 10:36
Super przepis
ilka_86 22.03.2011 16:30
pyszne to ciasto:)
Koper 11.02.2011 17:02
uwielbiam masę krówkową:)
misia53 20.08.2010 21:27
Lubię takie kremy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak