Ciasto Pychotka II :)

Ciasto Pychotka II :)

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko do masy

    0,5 l
  • mleczko krówek

    4 łyżki
  • krówki

    300 g
  • śmietana 30%

    400 ml
  • cukier puder

    4 łyżki
  • śmietan fix

    2 opakowania
  • cukier waniliowy

    1 łyżka
  • krakersy

    2 duże paczki
  • krem do karpatki

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masa karpatkowa : przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, mleko mixujemy z proszkiem do zgęstnienia masy.

Masa krówkowa: krówki rozpuszczamy na patelni z 4 łyzkami mleka.

Bita śmietana: Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru, śmietan fixu i cukru waniliowego.

Na blachę układamy warstwę krakersów, przykrywamy masą karpatkową, następnie układamy drugą warstwę krakersów, polewamy masą krówkową, ponownie przykrywamy krakersami, a na samą górę dajemy bitą śmietanę.
Wkładamy do lodówki na ok pół dnia aby krakersy zmiękły i można zajadać .... pychotka! polecam ! :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

angelika14

16.04.2011 10:36
Super przepis

ilka_86

22.03.2011 16:30
pyszne to ciasto:)

Koper

11.02.2011 17:02
uwielbiam masę krówkową:)

misia53

20.08.2010 21:27
Lubię takie kremy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat