Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kabaczek w panierce

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kabaczek 1 sztuka
jajko 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
koperek 1/2 pęczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 8-10 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Kabaczek w panierce

Kroki postępowania

1
Kabaczka pokroić na plastry o grubości około 0,5 cm do 1 cm. Oprószyć sola i pieprzem.
Krok 1 - Kabaczek w panierce foto
2
Jajka roztrzepać ze szczyptą soli oraz posiekanym koperkiem. Plastry kabaczka moczyć z obu stron w jajku a następnie w bułce tartej.
Krok 2 - Kabaczek w panierce foto
3
Smażyć na rozgrzanym oleju na małym ogniu z obu stron na lekko złoto brązowy kolor.
Krok 3 - Kabaczek w panierce foto
4
Podawać na ciepło.
Krok 4 - Kabaczek w panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

migotka28 10.09.2013 15:42
uwielbiam takie placuszki
ana1 08.09.2013 07:50
na pewno pyszne
marta1221 07.09.2013 22:22
chrupiąca panierka, i szybkie w zrobieniu
Renata9 07.09.2013 22:14
Paulinko, super smaczne te Twoje kabaczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak