Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinowy, domowy budyń

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń
mleko 1 litr
mąka ziemniaczana 4 płaskie łyżki
maliny świeże 2,5 sszklanki
cukier 2-3 łyżki do smaku
DODATKOWO:
maliny świeże do dekoracji
biała czekolada 3-6 kostek do dekoracji
listki malin do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowy, domowy budyń

Maliny miksujemy i przecieramy przez sito by usunąć z nich pestki.
Połowę mleka łączymy z otrzymanym sokiem i zagotowujemy. W drugiej połowie mleka rozpuszczamy mąkę. Przygotowaną mieszaniną zalewamy gotujące mleko. Gotujemy budyń, słodzimy do smaku.

Gorący rozlewamy do przygotowanych pucharków lub po prostu na talerze. Podajemy ze świeżymi owocami oraz posypane startą białą czekoladą.

Wiem, wiem w sklepie można kupić malinowy budyń. Ale przygotowany w domu zdecydowanie lepiej smakuje:) Polecam.
Smakuje na zimno i ciepło!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 01.02.2016 22:13
super deserek
Katarzyna/kate1980 30.04.2014 22:25
apetycznie wygląda
as28 01.04.2014 16:28
ładnie wygląda a jeszcze lepiej smakuje
kornelcia 13.02.2014 18:46
maliny mam w zamrażarce toteż jutro na podwieczorek będzie ten oto budyń :)
letkiewicz 26.01.2014 00:40
na pewno pyszny
gusia1000 23.12.2013 14:14
Smacznie wygląda.
Ania67 25.09.2013 14:18
boooosko wygląda
Klausia 11.09.2013 13:48
wygląda naprawdę wybornie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak