Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cytrynowy zapach do ciast

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cytryny 4 szt
wódka 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: cytrynowy zapach do ciast

Z cytryn obieramy skórkę, ale tak aby nie została na niej warstwa albedo, czyli ta biała gorzka część.Te cieniutkie skrawki namaczamy 3 dni, co jakiś czas zmieniając wodę. Ma to służyć oczyszczeniu skórek z oprysków. Po tym czasie kroimy skórki na cieniutkie paseczki i umieszczamy w słoiku lub butelce i zalewamy wódką. Odstawiamy na minimum 2 tygodnie.Można dodawać go ciast, deserów itp

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia_mc 16.09.2013 09:40
Fantastyczny pomysł
Habibi 08.09.2013 12:39
uwielbiam taki domowy aromat i również go robię :)
lara 07.09.2013 19:36
fajny pomysł
w mojej kuchni 07.09.2013 16:47
super aromat i bez chemii..skorzystam z przepisu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak