Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z dwoma biszkoptami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

BISZKOPT JASNY:
jajko 6
cukier 1 szklanka
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
BISZKOPT CIEMNY:
mąka 3/4 szklanki
kakao 3 łyżki
MASA:
orzechy włoskie 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z dwoma biszkoptami

Biszkopt jasny: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka cały czas mieszając. Następnie dodać mąkę zmieszana z proszkiem do pieczenia - dokładnie wymieszać. Gotowe ciasto wlać do formy, piec w temperaturze 160-180 stopni 30-40 minut
Biszkopt ciemny: tak samo tylko z dodatkiem kakao:)

Masy: Gotowe masy w proszku wymieszać z mlekiem osobno (do masy ajerkoniak-owej dodałyśmy kieliszek ajerkoniaku :)

Gotowe biszkopty dzielimy na połówki, przekładamy na przemian masami, na górę zostawiamy połowę masy czekoladowej, posypujemy posiekanymi orzechami i gotowe!!!

Smacznego!!!! )

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 10.09.2012 19:42
bardzo apetyczne ciasto
pacpaw 29.08.2012 20:24
kurcze jakie wysokie. Ile ono miała cm?
ilka_86 02.03.2012 18:24
lubię takie przekładańce:)
kochanyptysiu 24.05.2011 10:01
WYGLADA SUPER
patusia 11.03.2011 12:51
Wygląda przepysznie :)
Sarenka 19.02.2011 09:38
Bardzo fajna kombinacja :)
Koper 24.11.2010 08:54
fajne ciasto:)
SmacznaPyza 11.09.2010 20:59
szaleństwo :-) z łakomstwa, oczywiście
misia53 31.08.2010 23:49
Ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak