Sos majonezowo - warzywny

Sos majonezowo - warzywny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • majonez

    250 ml
  • marchewka

    1
  • mała pietruszka

  • kawałek selera

  • rodzynki

    5 dag
  • łyżeczka żelatyny

  • cukier

  • sok z cytryny

  • sól, pieprz

  • wino białe

    1/4 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

*Warzywa obieramy ,ścieramy na tarce o dużych oczkach ,zalewamy niewielką ilością osolonej wody i gotujemy pod przykryciem.
*Pod koniec gotowania wsypujemy opłukane rodzynki.
*Żelatynę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu i dodajemy ją do wina.
*Ugotowane warzywa studzimy,a następnie mieszamy z winem i majonezem.
*Sos doprawiamy do smaku solą ,cukrem ,pieprzem i sokiem z cytryny.
*Odstawiamy na godzinę w chłodnę miejsce .
*Podajemy do zimnego mięsa drobiowego lub ryb.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pacpaw

24.09.2012 20:36
świetne połączenie składników

Norgiusz

05.06.2012 11:39
mniam

ben-ka

30.04.2012 00:15
dla mnie to też coś nowego.

Anna133

11.09.2011 09:13
szkdoa że niema zdjecia ;)

barbara11561

18.08.2011 10:07
Bardzo ciekawy ,takiego nie znałam

halina17

28.07.2010 23:36
Ciekawy przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat