Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielona łopatka 1/2 kg
ryż 250 gr
cebula 1 szt
bulion drobiowy 1 l
liście kapusty białej 14 szt
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki

W garnku gotujemy ryż w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzewamy masło kroimy cebulę w małą kostkę i podsmażamy.
W dużym garnku sparzamy liście kapusty.
W misce przygotowujemy farsz :
Mieszamy mięso mielone z ryżem, zeszkloną na patelni cebulą oraz przyprawami : solą oraz pieprzem mielonym.
Farsz układamy na środkowej części każdego liścia kapusty ściskamy go aby był jednolity zwijamy kapustę . (Farsz musi być dobrze zwinięty aby nie wypadł z kapusty).
Na dno rondla układamy kilka sztuk liści kapusty aby przykryć dno. Następnie układamy gołąbki i zalewamy bulionem. Gotujemy przez około 40 - 50 minut do miękkości liści kapusty.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 21.08.2015 12:19
bardzo lubię gołąbki
Barbara777 07.09.2013 17:01
bardzo lubię:)
Janina 07.09.2013 13:32
Pyszne gołąbki;)
rafał5 07.09.2013 12:37
smacznie...
Krzysztof15 07.09.2013 11:35
moje ulubione
dodi 07.09.2013 10:32
moje ulubione
everay 07.09.2013 10:11
lubię gołąbki:)
malaczarna23 07.09.2013 09:44
bardzo smaczne gołąbeczki
sara1 07.09.2013 09:08
smacznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak