Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe ogórki małosolne

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 1,5 kg
czosnek 6 ząbków
koper 1/2 pęczka
korzeń chrzanu 5 centymetrów
woda 1,5 litra
sól 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe ogórki małosolne

Do słoja włożyć koper,obrane ząbki czosnku przekrojone na pół i chrzan pokrojony na kawałki.Ułożyć pionowo w słoju ogórki.Sól wymieszać z przegotowaną i ostudzoną wodą.Zalać solanką ogórki w słoju,zakręcić.Odstawić w ciepłe miejsce na 3 dni aby ogórki zakisły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata Pin 08.08.2015 09:45
Lubię takie ogóreczki.
Ela15 30.10.2014 16:01
moje ulubione
Ela15 03.07.2014 18:17
moje ulubione, pycha
Kejti 09.05.2014 00:21
Już nie mogę się doczekać kiedy zrobię :-)
Ola1young 02.05.2014 15:44
mam słabość do takich ogórków :)
Beata23 16.09.2013 09:59
robię podobne
SmacznaPyza 06.09.2013 22:02
ja zalewam wrzątkiem w wtedy szybciej się kiszą
elficzna 06.09.2013 20:56
uwielbiam takie ogoreczki
kriko 06.09.2013 19:24
robie takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak