Roladki z pstrąga w białym winie

Roladki z pstrąga w białym winie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrągi po 25-30 dkg

    4 sztuki
  • włoszczyzna

    25-30 dkg
  • żelatyna

    2 łyżki
  • cytryna

  • cukier, sól, pieprz

    do smaku
  • wino białe wytrawne

    3/4 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pstrągi wypatroszyć, wypłukać, podzielić na pół, zwinąć w ruloniki, pospinać wykałaczkami. Jarzyny obrać, pokroić w słomkę, zalać litrem wody, dodać przyprawy i ugotować wywar. Do przecedzonego wywaru włożyć roladki i gotować 25 minut. Na końcu wlać wino i namoczoną w zimnej, przegotowanej wodzie żelatynę, zagotować. Ostrożnie przełożyć ryby na półmisek, przybrać ugotowanymi jarzynami i zalać tężejącą galaretą. Odstawić w chłodne miejsce. Podawać z cytryną i białym pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kuklik

11.09.2011 18:18
rewelacja

Emilia22

24.09.2010 17:44
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat