Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz myśliwski

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koncentrat pomidorowy 3 łyżki
cebula biała 1 szt
grzyby suszone 3 dkg
rosół drobiowy 0,5 l
masło 3-4 łyżki
mąka 3 łyżki
sól do smaku
ziarna jałowca 4-5 szt
wieprzowina 60 (łopatka)

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz myśliwski

Mięso pokroić w kostkę i obsmażyć na rumiano na tłuszczu, Zalać rosołem dusić pod przykryciem do miękkości na niewielkim ogniu.Dodać przysmażoną cebulę , koncentrat rozprowadzony w niewielkiej ilości wody przyprawę do mięs i grzyby jesli suszone to obgotowane , mrożone nie trzeba jeśli były gotowane przed mrożeniem, doprawić do smaku przyprawami. Pozostałą łyżkę mąki rozprowadzić 2-3 łyżkami zimnej wody, dodać do gulaszu, wymieszać i podgrzewać jeszcze przez chwilę, aż sos lekko zgęstnieje. podawać z ryżem, kaszą czy ziemniakami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 07.05.2011 19:09
smaczne
angelika14 08.04.2011 17:18
Bardzo fajne danie
cukiereczek 17.02.2011 11:06
ciekawy przepis
anna186 08.10.2010 12:23
smaczne
aginaa 08.10.2010 12:19
pychotka
Katarzyna/kate1980 27.09.2010 15:00
pycha
Ania69 23.09.2010 16:06
Super!
bietka 19.09.2010 08:19
Ciekawy:)
Ewa104 18.09.2010 12:55
Znakomity!
Magda60 03.09.2010 21:54
pycha
gacopierz23 01.09.2010 21:58
pyszny gulasz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak