Gulasz myśliwski

Gulasz myśliwski

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżki
  • cebula biała

    1 szt
  • grzyby suszone

    3 dkg
  • rosół drobiowy

    0,5 l
  • masło

    3-4 łyżki
  • mąka

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • ziarna jałowca

    4-5 szt
  • wieprzowina

    60 (łopatka)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę i obsmażyć na rumiano na tłuszczu, Zalać rosołem dusić pod przykryciem do miękkości na niewielkim ogniu.Dodać przysmażoną cebulę , koncentrat rozprowadzony w niewielkiej ilości wody przyprawę do mięs i grzyby jesli suszone to obgotowane , mrożone nie trzeba jeśli były gotowane przed mrożeniem, doprawić do smaku przyprawami. Pozostałą łyżkę mąki rozprowadzić 2-3 łyżkami zimnej wody, dodać do gulaszu, wymieszać i podgrzewać jeszcze przez chwilę, aż sos lekko zgęstnieje. podawać z ryżem, kaszą czy ziemniakami

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gosia47-47

07.05.2011 19:09
smaczne

angelika14

08.04.2011 17:18
Bardzo fajne danie

cukiereczek

17.02.2011 11:06
ciekawy przepis

anna186

08.10.2010 12:23
smaczne

aginaa

08.10.2010 12:19
pychotka

Katarzyna/kate1980

27.09.2010 15:00
pycha

Ania69

23.09.2010 16:06
Super!

bietka

19.09.2010 08:19
Ciekawy:)

Ewa104

18.09.2010 12:55
Znakomity!

Magda60

03.09.2010 21:54
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat