Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gaklaretka z czarnego bzu

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sok z czarnego bzu 1 l.
cukier żelujący 2 op.
sok z połowy cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: gaklaretka z czarnego bzu

ugotowany wcześniej sok wlać do garnka i podgrzać ale nie zagotować wsypać cukier żelujący oraz wyciśnięty sok z połowy cytryny wymieszać i gotować na wolnym ogniu ok.30min.po tym czasie wlewać gorącą galaretkę do umytych słoików szczelnie zakręcać i odstawiać do góry dnem,po całkowitym wystudzeniu wynieść w chłodne miejsce.można ją używać do polania ciasta lub deserów ale wcześniej trzeba ją rozpuścić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maridka19 09.12.2014 11:16
ciekawy warty przepis wypróbowania :)
Laila2786 23.10.2014 09:14
wygląda super
Jagódka77 10.10.2014 13:24
ciekawe jak smakuje, nigdy nie jadłam
erym 23.05.2014 21:22
chcialabym to skosztowac....
Ada-Gaba 17.05.2014 19:50
smaczna propozycja
olkaaa 10.04.2014 07:40
ciekawa propozycja
mirosława4 07.04.2014 20:55
bardzo smaczna
Klausia 18.11.2013 16:37
świetny pomysł :)
Motorek 22.09.2013 13:37
bardzo fajna
caralajna 18.09.2013 07:27
fajny pomysł
mirosława4 08.09.2013 17:40
sorry w nazwie przepisu strzeliłam"byka"za późno zauważyłam bo bym edytowała :(
Katarzyna/kate1980 06.09.2013 21:58
super przepis
AnielskaSlodycz 06.09.2013 17:39
bardzo fajny i ciekawy pomysł ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak