Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos z grzybów świeże

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby leśne 0,5 kg
cebula biała 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 2-3 sztuk
sól do smaku
mąka 1 łyżka
śmietana 5 łyżek
koperek 1 pęczek
Kucharek przyprawa do potraw do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sos z grzybów świeże

Grzyby przebierz, oczyść i opłucz. Jeśli grzyby są duże pokrój je, i wrzuć do wrzącej wody by je chwilę obgotować.
Cebulę obierz, pokrój w kostkę, zeszklij na odrobinie oleju, podlej wodą i dodaj grzyby, przypraw wszystkimi przyprawami. Duś pod przykryciem 20-30 minut co chwila mieszając by nie przywarły.
Kiedy grzyby będą już miękkie dodaj mąkę wymieszaną ze śmietaną, gotuj jeszcze przez chwilę. Na koniec pokrój koperek i dodaj do sosu, dobrze wymieszaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 04.05.2014 19:09
pyszniutki , świeże grzybki najlepsze
Margo1 01.02.2014 07:49
mój ulubiony
kate.500 12.11.2013 09:23
smaczny sosik
caralajna 15.09.2013 08:39
smaczny sos
Dorian 09.09.2013 19:14
pyszny i aromatyczny jest taki sosik
adelajda 08.09.2013 11:46
bardzo lubię taki !!!!
IwonaDD 06.09.2013 13:39
pyszny sosik.. ps. chyba wkradł ci się chochlik - swieże przez "ż"
AnielskaSlodycz 06.09.2013 11:19
smaczny sosik :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak