Przepis i sposób przygotowania na: Cebula nadziewana
Przygotowanie farszu:
Pieczarki kroimy w drobną kostkę, umytego i osuszonego pora kroimy w plastry, potem jeszcze na cztery części, następnie kroimy (także w kostkę) fileta z kurczaka, którego oczywiście wcześniej płuczemy i osuszamy.
Siekamy natkę pietruszki, dodajemy starty parmezan (zostawiamy trochę, aby obsypać wierzch cebuli z nadzieniem)wkładamy wszystko do miski przyprawiamy - mieszamy.
Do naczynia żaroodpornego wkładamy cebule, nadziewamy farszem, obsypujemy pozostałym parmezanem, podlewamy bulionem.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180*C około 30-35 minut.
Uwaga!
Jeżeli cebula wydrążona ma więcej niż jedną warstwę wtedy czas pieczenie się wydłuża - musimy sprawdzać kiedy będzie miękka;)