Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

borówka do mięs

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

borówka leśna 1,5 litra
cukier 1i1/4 szkl.
woda 1/4 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: borówka do mięs

cukier z wodą zagotować,wsypać do ugotowanego lukru obrane i umyte borówki wymieszać i gotować na wolnym ogniu ok.40min.co jakiś czas mieszając aby nie przywarły do dna,pod koniec gotowania zmiksować borówkę i jeszcze gorącą nakładać do słoików szczelnie zakręcać,odstawić do wystygnięcia do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łucja1 09.11.2015 09:53
super dodatek do każdego mięsa
jagoda5913 10.09.2015 10:49
dobry pomysł
Izabela28 08.05.2015 13:18
fajny przepis dla tych, którzy lubią owocowe dodatki do mięs:)
Laila2786 23.10.2014 09:13
fajny przepis
erym 04.09.2014 13:54
uwielbiam, do mies, wedlin...
Ela15 08.07.2014 08:18
ciekawy przepis
olkaaa 10.04.2014 07:33
bardzo lubię
Ola1young 05.04.2014 12:35
smaczne zapasy domowe
Motorek 30.11.2013 06:55
fajny przepis
Mniam 06.09.2013 09:22
Gdybym miała dostęp do takich borówek na pewno bym zrobiła.
Barbara13 05.09.2013 21:07
Ja robię również taką i jest pyszna do mięs ,serów a nawet do herbatki :)
mirosława4 05.09.2013 17:36
podpatrywałam Twój przepis Pyzo i widziałam że miałaś z domieszką innych owoców ja zrobiłam tak i jest dobra nie wiem jak komu innemu by podchodziło :)
SmacznaPyza 05.09.2013 17:15
mieszam z jabłkami albo gruszkami, jakoś same nie bardzo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak