Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka wieprzowa duszona

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

małe golonki 1 szt na osobę
sól do smaku
pieprz do smaku
kawałek selera
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka wieprzowa duszona

Golonkę włożyć do wrzątku i gotować ok 1,5 godziny z selerem cebulą i solą
Wyjąc i ze spodu nabrać trochę ok jedną szklankę wywaru..
Wlać do rondla lub głębokiej patelni .. przełożyć golonki
posypać przyprawami i dusić pod przykryciem do miękkości .. obracając od czasu do czasu.
w razie potrzeby podlewać wywarem.. Na koniec sos można zagęścić łyżeczką mąki ..
Podawać z ziemniakami i buraczkami zasmażanymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 07.05.2011 19:09
pięknie wygląda
Mati13 25.02.2011 17:31
super
malaczarna23 20.02.2011 20:52
wygląda przepysznie :) muszę spróbować :)
Koper 22.11.2010 08:44
Wygląda bardzo ładnie
ewelina/bunia 17.11.2010 10:01
coś dla panów
Ewa104 30.10.2010 13:55
Mój mąż uwielbia golonkę, a do tego kapusta zasmażana albo właśnie buraczki.
radek305
radek305 18.10.2010 10:37
wyglada apetycznie
aginaa 08.10.2010 12:18
wyglada pysznie
Katarzyna/kate1980 27.09.2010 15:00
pyszności
banditka 16.09.2010 08:51
pycha
krzyniu1984 14.09.2010 11:32
przepyszna!
cukiereczek 08.09.2010 08:22
Smacznie wygląda
ZEWA 05.09.2010 13:47
uwielbiam goloneczkę
basia29 02.09.2010 11:13
rewelacja
gacopierz23 01.09.2010 21:56
To coś dla mojego męża

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak