Golonka wieprzowa duszona

Golonka wieprzowa duszona

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • małe golonki

    1 szt na osobę
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • kawałek selera

  • słodka papryka Prymat

    1 łyżeczka
  • majeranek Prymat

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Golonkę włożyć do wrzątku i gotować ok 1,5 godziny z selerem cebulą i solą
Wyjąc i ze spodu nabrać trochę ok jedną szklankę wywaru..
Wlać do rondla lub głębokiej patelni .. przełożyć golonki
posypać przyprawami i dusić pod przykryciem do miękkości .. obracając od czasu do czasu.
w razie potrzeby podlewać wywarem.. Na koniec sos można zagęścić łyżeczką mąki ..
Podawać z ziemniakami i buraczkami zasmażanymi.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gosia47-47

07.05.2011 19:09
pięknie wygląda

Mati13

25.02.2011 17:31
super

malaczarna23

20.02.2011 20:52
wygląda przepysznie :) muszę spróbować :)

Koper

22.11.2010 08:44
Wygląda bardzo ładnie

ewelina/bunia

17.11.2010 10:01
coś dla panów

Ewa104

30.10.2010 13:55
Mój mąż uwielbia golonkę, a do tego kapusta zasmażana albo właśnie buraczki.

radek305

18.10.2010 10:37
wyglada apetycznie

aginaa

08.10.2010 12:18
wyglada pysznie

Katarzyna/kate1980

27.09.2010 15:00
pyszności

banditka

16.09.2010 08:51
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat